André Giæver mener alle trenger hjelp av roboter i markedsføring. Nå setter han dem i arbeid for Coupler.

Det går noen rykter om tidligere boyband-singler - hvorfor begynte du med martech?

Ha-ha! Stemmer det! Vel, det er samspillet mellom musikk og teknologi som interesserer meg. Man kan bruke samme tankegang når man skal komponere en låt som å sette opp tech stacker. Men uansett hvor gøy det er å drive med musikk, innså jeg at det er lettere å livnære seg på martech.

Du har kanskje hørt ordene martech, tech-stacker og automatisering på seminarer og coworking-spaces. Det føles som om alle plutselig er proffe på noe helt nytt. Sannheten er at ingen kan være proffe på alt, derfor har vi typer som André Giæver. For å sitere Giæver, "Det handler om å frigjøre tid og forenkle prosesser. Man slipper å kaste bort tid på alle admin oppgaver som mange systemer ofte krever. Nå kan man personliggjøre én til mange markedsføring."

André-hvem?

André er Coupler sin go-to-guy og rådgiver på martech og systemutvikling. Hvor erfaren er han? André har vært med siden MailChimp var “THE new big thing”. Han kan skryte på seg 20 års web-erfaring og 10 år innen martech. Men hva betyr egentlig begrepet?

Martech er synergien mellom teknologi og markedsføring,  hvordan man automatiserer og forenkler markedsføringstiltak, sier André.

Det kommer stadig nye verktøy på markedet som skal hjelpe deg med det du måtte trenge, men når du til slutt sitter igjen med ørten ulike systemer du skal håndtere daglig, da begynner skoen virkelig å trykke. André mener martech og automatisering oppsto av nødvendighet. Selvfølgelig klarer ikke et menneske å håndtere så mange systemer feilfritt.

Forestill deg en startup som sitter på en solid idé, men de har hverken admin-erfaring eller kapital til å ansette riktig kompetanse. Uten martech og automatisering ville idéen trolig aldri sett dagens lys. Martech skaper muligheter der mulighet for suksess er nærmest ikke eksisterende.

-Sammenlign teknologien med å ansette en person for et år – halvert budsjett, men mer effektivt, sier André.

Hvordan går det?

Tenk deg de mest basic arbeidsoppgaver, men som MÅ gjøres. Ta for eksempel bekreftelsesepost! Hva om Apple måtte ansette en person til å skrive manuelle takk-for-ditt-kjøp-eposter for hver bestilling? Ikke særlig effektivt, nei. Det er her AI-robotene kommer inn i bildet, sier André.

Automatisér deg ut av adminoppgaver

Mange frykter at robotene tar over, men André bare ler av utsagnet. Han mener det er motsatt - at vi trenger robotene. Formålet med martech er å forenkle vår hverdag ved å få systemene du allerede bruker godt til å snakke sammen ved hjelp av automasjon.

Folk kvier seg fordi de er vant til å jobbe på en viss måte. Martech handler ikke om en total forandring, men en total forbedring, mener Giæver.

Hva mener du med total forbedring?

La oss ta Apple som eksempel igjen. I tillegg til et epost-team som skrev takke-eposter, måtte de hatt et eget team som følger opp de som ikke fullførte kjøpet sitt og et tredje for de som kun tittet på produktet. Igjen, svært lite effektivt. Ergo, martech gjør alt dette for oss i løpet av et sekund, poengterer han.

Coupler + Martech = BFF

Coupler har jobbet med martech siden første stund og ser et enormt behov og potensiale i teknologien. Å være på nett, har blitt det samme som å stå oppført i telefonboken. Det hjelper ikke hvis ingen ringer deg og du har ikke tid til å ta kontakt med hver enkelt for å få kontakt.

Vi er alle fanget på kroken.  Coupler er i forkant av markedet. Det er jo ingen vits å jobbe noen andre steder. Enten er andre bedrifter for langt etter, eller er som martech-person, for langt foran, fortsetter han.

Du har mulig blitt noe klokere på martech nå, eller kanskje ikke? Du må ikke være proff på alt! Derfor har vi eksperter som André Giæver. Hvis du ønsker å lære mer, ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat eller delta på våre seminarer.

 

KEEP ME INFORMED 

Lars Myhren Holand

Written by Lars Myhren Holand