2 min read

Fagpressen skal man ikke kimse av!

By Coupler on 22.nov.2022 13:32:45

Topics: event

Visste du at det finnes over 400 fagmagasiner i Norge? Ikke vi heller! Forrige uke var vi på Fagpressedagen. Der lærte vi mye nytt gitt.

Fagmagasiner blir stadig mer populære. De har gått fra å være det litt fremmede heftet på kjøkkenbordet bare én i familien brydde seg om – magasiner om veldig spesifikke ting som vannrør eller strikk eller tannstein – til å komme seg på nett, bli bredere og bedre!

Og i store deler av fagpresseland øker lesertallene. Til og med på papir. Helt motstrøms i forhold til store deler av den etablerte medieverden.

fagpresse some 3

En av redaktørene som jobber med å få enda flere lesere ved å synes enda mer på sosiale medier er Martin Gray i Dagens Medisin. 

– Vi forsøker å være der leserne våre er, flere ganger daglig. Og det er i hovedsak på Facebook. Men vi øker tilstedeværelsen på LinkedIn, sier Gray som vi fant i mylderet på Sentralen i Oslo.

– Hva er forskjellen mellom de to plattformene for deres del? spør Couplers daglige leder Sigurd J. Vik.

–  De mer allmenne sakene våre, som kan handle om arbeidshverdagen til folk som jobber med helse, eller brede saker om covid eller influensavaksiner, de legger vi ut på Facebook for å få trafikk tilbake til nettsiden vår. Men der er også trollene, sier Gray og smiler.

– Nettopp, ja, sier Vik.

– Mens de mer faglige artiklene, hvor vi dykker ned og nerder over ny forskning innen kreft og MS for eksempel, de legger vi ut på LinkedIn fordi den lesegruppen er mer profesjonell, sier Gray.

fagpresse some 2

 

LinkedIn: Ikke lenger bare for suksess-fortellinger

Coupler møtte også livlige Kaja Mejlbo, redaktør for magasinet Utdanning og Utdanningsnytt.no! Og vet du hva hun har tenkt en del på i det siste? Jo: Sosiale medier.

– Vi hadde nylig en fagsamling hvor vi snakket masse om SoMe-strategi. Vi har brukt Twitter og Facebook, men vi må nå flere unge voksne. De er ikke lenger på Facebook. Så vi jobber med å bygge opp en god Instagram-konto, sier hun.

– Hva med LinkedIn, spør daglig leder i Coupler, Sigurd J. Vik, som ikke bare sosialiserte, men etter noen kanelsnurrer og en kaffe også kom seg på scenen for å avsløre hvordan fagpressen kan bruke sosiale medier på smarte måter.

– Det er forsåvidt interessant, for LinkedIn har jo forandret seg en del og blitt mer personlig. Folk deler ikke lenger bare sine suksesser, men også “der gikk jeg på en smell”-historier, sier Mejlbo.

– Hva ønsker du at sosiale medier skal gjøre for dere? spør Vik avsluttnigsvis.

– Som redaktør ønsker jeg meg flere lesere, men det er jo også interessant for våre eiere, for å få flere medlemmer til sine forbund, sier redaktøren.

 

Ønsker du å vite hvordan Fagpressen kan passe inn i din markedsplan?

Vi i Coupler er rådgivere som både jobber med digitale kanaler og bransjerettede fagmedier. Vi hjelper til med synlighet i sosiale medier og produserer innhold for alt fra annonser til websider.

Kan vi se på en brief fra deg? Ta kontakt med Sigurd J. Vik så forteller vi hvordan vi jobber.

Les hvordan tjenesten vår fungerer!

Coupler

Written by Coupler