2 min read

Søkte spenning i Coupler

By Lars Myhren Holand on 04.jan.2018 11:00:54

Topics: recruitment

 

Hun kom fra en kul jobb i Foodora, hvor hun jobbet med å skaffe nye restauranter til tjenesten med de rosa sykkelbudene. Å starte noe nytt kan by på tøffe dager, men etter en stund kjente Susanne at noe manglet. Det var flere restauranter i nettverket, og driften fungerte som den skulle.

I Foodora fikk jeg etter hvert god mestringsfølelse og ting gikk littegrann på skinner. Det er greit nok det, men det er enda bedre med mestringsfølelse og litt noia.

- Den kombinasjonen får du i Coupler?

Ja, litt sånn: “Oi! Det vet jeg ikke hvordan jeg skal gjøre, men det finner jeg ut av!” De sier: “bare gjør det! Se hvordan det går med tidsrammen du har.” I starten lurte jeg på om de faktisk mente at det holdt å gjøre sitt beste og ta det derfra, men hver gang jeg har gjort det har de sagt: “Supert!” Jeg synes det er veldig motiverende!

Som nyansatt kan det være vanskelig å vite om man får brukt det man kan, eller om man blir sittende i en rolle som ikke fungerer. Noen ganger er lederne i bedriften så erfarne at det blir vanskelig å komme med forslag. Susanne synes ikke det fungerer sånn i Coupler.

De har henvendt seg til meg fra første stund og sagt: “hva tenker du? Hva er din mening om dette?” Her kommer man rett inn i teamet og blir hørt. Og har man har man gjort en feil, blir ikke en person sittende igjen med den feilen alene. De vil at vi skal lære sammen som et team.

Kjør prosess!

Under kaospilotudanningen i Danmark merket Susanne at det å jobbe med kreativ utvikling ga aller mest energi og glede, så hun spesialiserte seg i prosessledelse. Det å gi noe som i utgangspunktet er ganske ustrukturert en form som driver utviklingen fram.

I Coupler får jeg innsyn i ulike selskaper og det utrolig spennende de holder på med. Vi kjører prosesser som hjelper dem med å fjerne “pains” og så går vi ut igjen. Jeg synes også det er veldig gøy at byrået er en startup selv.

- Er det mer spennende å jobbe i en startup enn en etablert bedrift?

Ja for min del er det sånn. Det er vanskeligere å gå fra ide til handling i en etablert bedrift. Alle rollene er mye mer skreddersydde. Det er tydelig beskrevet hva du skal gjøre og når det skal leveres. Og alle blir veldig gode på det. I en startup kommer alltid noe nytt. Det gjør at hver dag ikke er lik. Man snakker om noe den ene dagen, og gjør det den neste.

- Hva ville du anbefalt med å jobbe i Coupler?

Det er et sted hvor du virkelig kan møte topp bransjefolk innenfor det de gjør. Alle er samlet i et rom uten så mye greier rundt. Man får sitte med utrolig erfarne folk og gjøre masse ting som man kanskje aldri har gjort før. I Coupler har man lyst på hele personen. Det finnes arbeidsplasser som verdsetter det mindre.

Coupler flyttet nettopp inn i nye lokaler ved Youngstorget i Oslo. Kommersiell leder Sigurd Gran, prosjektleder Susanne Wexels, og resten av teamet ser nå etter fler nye kolleger.

 

Hjerterom på havet

En dag i uken får Susanne erfaring fra sin egen startup Vindskift. Et lavterskeltilbud hvor to ytterpunkter i samfunnet blir knyttet sammen for ungdom som ikke ellers ville hatt mulighet til å seile.

De seilinteresserte får seilt mer og ungdommen får en positiv turopplevelse, uten for store krav til prestasjon. Vindskift jobber for å bryte ned fordommer, og la mennesker møtes til en positiv friluftsopplevelse. Vi annerkjenner gleden ved å være ute og delta i en aktivitet sammen med andre. Det kan bygge opp en livskvalitet og sunne impulser som gjør at man kanskje tar andre valg i vanskelige situasjoner senere.

 

KEEP ME INFORMED 

 

Lars Myhren Holand

Written by Lars Myhren Holand