3 min read

Stort selskap gjør som små startups

By André Giæver on 20.nov.2017 22:52:33

Topics: how-to startup

“Lean Startup er rett og slett en metode vi bruker for å sikre at vi innoverer på de riktige tingene”, sier DNBs innovasjonssjef Halvor Lande fra scenen på Mesh, under Couplers konferanse om Innovation Marketing. Metoden er den samme som små selskaper med få ressurser bruker til å utvikle sine produkter.

https://youtu.be/3mmrJqX-Adc

Innovasjon er å ta sjanser. Hvor ofte har ikke et nytt produkt som virket lovende i utviklingsfasen, mislyktes i å treffe en nerve hos sine kunder? Lean Startup-metoden tar gjetting ut av produktutvikling og erstatter den med testing og lavere risiko. Hovedprinsippet baserer seg på en syklus av å bygge, måle og lære. “Vi validerer de mest kritiske antagelsene våre, før vi bruker masse penger på utvikling og markedsføring av nye produkter,” sier Lande. Entreprenører blir på denne måten tvunget til å sette spørsmålstegn ved sine egne hypoteser og teste dem i markedet, før de forplikter sin ressurser på et produkt som kanskje ikke lykkes. Små selskaper har hatt suksess med metoden, fordi de ikke har noe valg. Store selskaper forsøker nå utvikle sine produkter på samme måte, fordi det er kosteffektivt og hurtig.

halvor-lande-dnb-foredrag-coupler

Basert på Lean Startup-prinsippene har DNB har formulert et rammeverk som skisserer trinnene fra idé til lansering. Slik skaper de helt nye tjenester som flytter kundene over i nye markeder hvor ikke konkurrentene befinner seg.

Lean Startup i DNB (kortversjon):

  1. Lag hypotese på forretningsmodell for ny produkt/tjeneste
  2. Identifiser de mest kritiske antagelsene i denne modellen
  3. Design eksperimenter for å teste disse antagelsene
  4. Gjennomfør eksperimenter
  5. Oppdater antagelser og forretningsmodell inntil alle kritiske antagelser er validert eller forretningsmodellen er forkastet

Hvis du vil vite mer om hvordan DNB jobber med innovasjon, produktutvikling og lanseringer i markedet, kan du se på hele presentasjonen her.

Halvor Lande var en av foredragsholderne på Innovation Marketing konferansen organisert av Coupler i samarbeid med Anfo som fant sted 1. september 2017. Sjekk denne bloggen for å lære mer om hvordan du vinner nye marked på samme måte som suksessfulle startups. 

 

KEEP ME INFORMED 

 

André Giæver

Written by André Giæver