3 min read

Elskling, husk å vanne plantene

By Lars Myhren Holand on 19.okt.2018 13:13:54

Hvis både du og kjæresten glemmer å vanne plantene i stuen, er det høy sannsynlighet for at potten snart vil inneholde en dyster plante. På samme måte kan man forklare det skjøre forholdet mellom potensiell kunde og bedrift.

 

- I det øyeblikket du får kontaktinformasjon fra en potensiell kunde, har de ikke bare gitt deg tillatelse til å kommunisere,  de ber om informasjon. Den potensielle kunden har gitt deg sin interesse. Da må du huske å gi mottaker næring. Der kan du bruke en drip campaign, sier Sigurd J. Vik, partner og strategisk rådgiver i Coupler.

Det fancy ordet drip campaign er en måte at automatisere epostmarkedsføring. Teknikken brukes mye i både lead nurturing og onboarding. Et automatisert sett med e-postmeldinger sendes ut basert på bestemte tidslinjer, og kan utløses av ulike handlinger fra den potensielle kunden. Næringen  er i form av e-post, som forhåpentligvis fører til at mottakeren ikke visner.

Hvordan kan en drip campaign  utløses?

-Forestill deg det at jeg vil lære deg å spille sjakk, i stedet for å gi deg en 200-siders pdf-håndbok, vil jeg helst invitere deg til en drip campaign. Dryppen kan utløses ved å fylle inn e-posten din på min ‘Squeeze page’. Deretter starter dråpene, og du får en e-postkjøring som gir deg små tips hver morgen. Lite sjakk om gangen, sier Vik.

Fra det øyeblikket en besøkende skriver inn e-posten i din ‘squeeze page’ og trigger en kampanje. Hvor kostbar bør du gjøre deg?

-Du har skapt en forventning om at den besøkende skal få noe tilbake. Ta kontakt innen 24 timer! Det kan også skje raskere enn dét. Forestill deg et fysisk møte med en potensiell kunde som ga deg sin epost. Da er den perfekte muligheten å gi en liten smakebit  samme dag når de er på bussen på vei hjem.

Er det ikke en risiko å være for "på"?

-Generelt er markedsførere redd for å spamme mottakerne sine med e-post, men jeg har aldri sett den virkeligheten fra mottakers side. E-post er veldig lite påtrengende. I tillegg er folk vant til ‘pling’ i innboksen. Det verste scenariet er at du blir ignorert.

-Hvis du ikke formidler den forventningen du har skapt, er det et større problem enn å sende en epost for mye, sier Vik.

En maskin som spiser innhold

Drip Campaigns høres ut som et nyttigt verktøy å bruke.

Bruker folk det flitigt?

-Det er få som gjør det, sier Vik.

Hvorfor ikke?

-Du kan sikkert finne ti forskjellige drip campaigns du kunne satt opp. Men automatisert markedsføring kan likne en maskin som spiser masse innhold. For hver e-post er det nødvendig med en taktikk. Hvis du ikke har gjort det fra før, klør man seg i hodet og tenker "hvordan skal jeg klare å være kreativ i ti forskjellige kampanjer?”

-Det er utfordringen og faktum er at folk ikke bruker dette selv om de vet de burde. 

En kamp mot klokken.

På hverdager kan du ofte finne deg selv i bokseringen i en kamp mot klokken. Å åpne e-poster som ikke er jobbrelaterte, ligger langt nede på “to-do-listen”.

Hva er trikset for å nå ut?

-Mottakeren mottar en forhåndsvisning på skjermen uten å låse opp telefonen.  Frist dem til å åpne! Poenget med drip campaigns er ikke at du skal sende ut noe stort, men gjøre det enkelt og raskt for mottakeren å behandle informasjonen. Gi dem verdi i den første meldingen!

Hvordan da?

-Prøv å forstå hva slags utfordring mottakeren står for. Hvilke "pains" tror du at mottakeren har? Skriv om dét! Skap verdien som gir stimulus til mottakeren. Neste gang en e-post kommer fra deg, gir det en positiv forventning, sier Vik.

Hvordan definerer du en vellykket drip campaign?

-Det  kommer kunder til deg! I tillegg til "open ratings" selvfølgelig. Hvis mer enn halvparten av mottakerne åpner meldingen, bør du være ganske fornøyd. Sørg også for å lage dine egne "benchmarks", avslutter Sigurd J. Vik.

Vik's råd til å lykkes i en drip campaign

  • Kom raskt i gang
  • Innholdet bør holdes kort
  • Vær konkret i hva du mener
  • Opprett en verdi for mottakeren
  • Riktig timing

 

KEEP ME INFORMED 

Lars Myhren Holand

Written by Lars Myhren Holand