2 min read

Er det så viktig å lykkes på LinkedIn? Ja.

By Sigurd J. Vik on 08.mai.2024 14:17:39

Du trenger ikke engang vente på svaret. Fordi: For ledere har det blitt essensielt å lykkes inne i næringslivets aller viktigste digitale møterom: LinkedIn. Men hvordan?

[SE VIDEO: Denne artikkelen er basert på vårt webinar 17. april 2024. Se hele webinaret her!]

“Bli viktig for få, heller en glemt av mange”. 

Ettersom LinkedIn handler om grener av bransjenettverk som deler faglig innhold med hverandre, er det stor mulighet for at det finnes et tomrom ledig, akkurat i din bransje. Et rom som venter på å bli ledet. Så hvis en klar og tydelig stemme mangler i din bransje, og lederposisjonen står ledig: Ta den. Bli viktig. 

Ingen følger skyggen som ikke synes (og syner)

Hvorfor? Vel, å være usynlig er ingen god strategi for en leder. Når du leder folk, ligger det i selve ordet og din “livsoppgave” at folk “følger”. At de faktisk får med seg det du deler, mener og har ekstra innsikt rundt. 

Men greia er, ingen følger skyggen som ikke syns. Derfor må du la sola skinne på deg: Still deg strategisk til. Vær synlig, og posisjoner deg slik at mange hører og ser det du formidler.  

Bli en person vi vil følge med på

Men viktigst av alt: Du må mene noe. Du bør stå for noe, ha et synspunkt på verden, samfunnet, politikken som utøves i dag. Ikke bare “Se, jeg har en kul dings, kjøp den”. Skal du være leder bør din ambisjon være å gjøre en innsats for offentligheten som er verdt å følge med på. Også av de som ikke kjøper dingsen din. 

Så: På LinkedIn har du en plattform hvor du kan legge ut så mange PR-saker du bare vil. Helt gratis. Da gjenstår det bare å få folk til å 1. Se hva du har postet. Og 2. Bry seg. Og det er ikke alltid så lett.

De nye digitale robot-redaktørene: Algoritmer

Det er her jobben begynner. Hvordan skal de se hva du har postet? Det er jo bare å poste, sier du. Nei, slik funker det ikke lenger i sosiale medier. De har blitt sine egne redaktører og premierer og “straffer” tekster, videoer, linker som ikke skaper engasjement eller er ment for å gjøre det. 

De digitale robot-redaktørene har et navn: Algoritmer. Så: Hvordan gjøre dem happy? Spille spillet, trykke på de riktige knappene?

I forrige uke holdt daglig leder Sigurd Vik i Coupler og Camilla Hager fra HvaBehager et webinar hvor de tok opp mange spørsmål fra ledere på LinkedIn. Det varte i 30 minutter. Og det var selvsagt alt for kort. De fikk ikke sjans til å svare på alle spørsmålene som ramlet inn, derfor vil vi svare på dem her - straks.

De tre viktigste takeaways fra webinaret: 

Av alle spørsmålene som ble besvart i løpet av webinaret, var nok de tre viktigste takeaways dette:

  1. Lag innhold som involverer andre enn deg selv, det trigger algoritmene på en positiv måte.
  2. Skriv noe som gir verdi til leseren. Svar på noe de lurer på i sin egen jobb.
  3. Bruk din personlige profil til å løfte frem bedriften.

Vil du se opptaket av webinaret? Her finner du det – følg lenken!

Sigurd J. Vik

Written by Sigurd J. Vik

Co-Founder and Strategy Director in Coupler. I built my first website in 1995, and I still haven't made my last one.