En av Norges beste tekstforfattere, Camilla Hager, vil at firmaer skal unngå bedrifts-babblet på sosiale medier. Og senke skuldrene litt. Så lenge du har en plan!

 

Byrået Coupler intervjuer skarpe bransjefolk, som forteller smarte ting om SoMe for B2B-bedrifter! Denne gangen er det prisvinnende tekstforfatter og kursholder Camilla Hager, leder av byrået HvabeHager i Trondheim, som kommer med sine aller beste tips.

 

HubSpot Video

 

Åtte “takeaways” fra intervjuet:

  1. Det er mye svada som legges ut i sosiale medier, men det er mulig å ha en tilstedeværelse der – som firma – om man har en intensjon og et mål med det som legges ut.

  2. Tenk gjennom hvorfor du skriver det du skriver nå du poster på sosiale medier. Hva vil du med innholdet? Skal det skape klikk? Engasjement? Trafikk til nettsiden din? Ha en klar tanke om innholdet.

  3. God tilstedeværelse på sosiale medier for en B2B-bedrift bygger både merkevare og tilliten man er så avhengig av for å nye kunder.

  4. Det er ikke store forskjellen på å skrive for andre bedrifter versus å skrive for privatpersoner. Man trenger ikke alltid være korrekt og formell, selv om mottakeren sitter bak en “stor pult”. Alle liker gode historier!

  5. Det er bedre å gjøre noe “halvgodt” på SoMe enn å gjøre ingenting. Så lenge man har en overordnet plan med det man legger ut. Alt trenger ikke være perfekt, alltid. 

  6. Bedrifter kan bruke LinkedIn som sin egen “nyhetskanal”. Så lenge man ikke havner i fella og gjør som mange bedrifter der ute – bare blir opptatt av hva man selv vil si, og ikke tenker på hvilken verdi postene har for målgruppen. 

  7. LinkedIn er “hot” – og “up and coming”!

  8. Poste på SoMe? Tenk gjennom disse tre tingene: Ha en god førstesetning. Gi folk pusterom med avsnitt. Dropp “bedriftsbabblet” og heller vær mer nedpå.

Coupler

Written by Coupler