B2B-selskap bør være mer folkelige, mener Tobias Arns, CMO hos Kindly. Han har storpeiling på vekst, og vet hvordan bedrifter bør oppføre seg – eller ikke oppføre seg – på sosiale medier. 

 

Vi i byrået Coupler intervjuer skarpe stjernefolk om SoMe for B2B-bedrifter! Denne gangen er det den tyske “LinkedIn-influenceren” Tobias Arns – CMO hos software-selskapet Kindly i Oslo, som kommer med sine aller beste SoMe-tips for norske og nordiske firma.

 

HubSpot Video

 

Åtte “takeaways” fra intervjuet:

  1. Foreløbig er personlig innhold mer verdifullt enn firmabranding på LinkedIn. Fordi flere ønsker å følge med på hvem du er som CEO, hva dine tanker og meninger er, enn hva firmaet ditt driver på med.

  2. Så én strategi kan være å poste så lite som mulig om selve firmaet og produktet man selger. Bruk deg selv, eller la andre snakke om det du tilbyr på en troverdig og bedre måte. 

  3. “Alle” er på LinkedIn, det er ikke en gammelmannsplattform! 

  4. Noen næringslivsledere tror ikke de blir tatt seriøst om de involverer seg for mye i sosiale medier. Spesielt om de bruker humor. Det er ikke korrekt. I Norge mener mange at selvironi er bra for business. 

  5. I Tyskland har fortsatt mange bedrifter en 1980-talls-tilnærming til markedsføring: “Her er produktet mitt, vær vennlig å kjøp det”. Men ingen tror lenger på dine markedsføringsmotto som “dette er verdens beste løsning” uansett.

  6. Selv om en B2B-bedrift er helt fersk på sosiale medier, er det ikke mye som kan gå galt. Men én ting skal man skal passe seg for: Å ha alt for høye forventinger fra start.

  7. Det tar tid å skape et godt rykte og en følgerskare, så det er bedre å sette igang en SoMe-plan i dag, heller enn i morgen. 

  8. Det kan føles utmattende og skremmende å ikke skulle ha kontroll over hva som blir kommentert eller diskutert når bedriften involverer seg med sosiale medier. Firmaets følgere på SoMe bestemmer hvor fokus ligger, men alle bedrifter bør likevel være der!

Coupler

Written by Coupler